Sieviešu rokdarbu kursi (2021). Kursu dalībnieces redzējumā.

2021.gadā no 12.līdz 16.jūlijam Rites Tautskolā norisinājās ikgadējie sieviešu rokdarbu kursi. Ieskatu radošajā, aktivitātēm bagātajā nedēļā sniedz kursu dalībniece Sandra Trakina:

“Vasara ir pilnbriedā un tikšanās vietu nedrīkst mainīt. Esam priecīgi par atkal kopā būšanu Rites Tautskolā. Šogad mazāk kā ierasti un ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus. Bet tas viss nespēj nomākt kopā būšanas prieku.

Visas nedēļas garumā darbojās sešas darba stacijas Benita mācīja aust rokassprādzes un atslēgu piekariņus ar pērlītēm, Lis un Nils mācīja darināt no baltā cementa dažādus traukus, Janīna – čaklajām adītājām mācīja adīt čības, Viviāna mācīja šūdināt lakatus , priekšautus, maisiņus un maskas, divas Sandras mācīja strādāt ar klūgām, darināja dārza dekorus- klūgu ziedus , zvaigznes un vēja virpuļus. Vēl Sandra mācīja no metāla stieplītēm izlocīt skaistas piespraudes. Radošās darbnīcas ir vienreizēja iespēja ikvienam – bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem – atklāt sevī amatnieka un mākslinieka talantu.  Gandarījums par padarīto bija liels.

 Noslēgumā ekskursija uz Alpaku salu Bebrenē. Paldies visiem šoferīšiem!!!

Paldies par kursiem Lis un Nilam, kas katru gadu mūs sagaida skolā ar saviem smaidiem un laba vēlējumiem. Paldies visiem dalībniekiem un skolotājiem par garšīgajām kafijas pauzēm.

Ar laba vēlējumiem un jaunām idejām gaidām jau nākošo gadu. Lai mums visiem izdodas un veicās un uz tikšanos nākošvasar!

Sandra Trakina”

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *