Dāņu mākslinieks Jørgen Hedegaard

2022.gada vasarā Rites Tautskolā viesojās dāņu mākslinieks Jorgens Hedegaards. Video ieskats radošo darbu tapšanas procesā. Video autore Liene Laizāne.

Dāņu mākslinieks Jorgens Hedegaards par sevi: “Mani sauc Jorgens Hedegaards. Esmu mākslinieks no Dānijas. Strādāju ne tikai ar akvareli vai akrilā veidotiem attēliem, bet arī ar tušu un zīmuli. Mani ļoti interesē gan ainava, gan pilsētvide, gan objekti. Turklāt bieži uz galda ir abstrakti attēli dažādās tehnikās. Mani darbi izstādīti gan izstādēs Dānijā, gan mākslas asociācijās un galerijās.

Es dzīvoju Fredensborgā uz ziemeļiem no Kopenhāgenas, esmu bijis klātesošs mākslas asociācijas dibināšanā apmēram pirms 10 gadiem. Tagad asociācijā ir gandrīz 90 biedru.

Esmu grafiskais dizaineris no Kopenhāgenas Lietišķās mākslas skolas.

Man jau daudzus gadus ir sava dizaina studija. Esmu arī apguvis trenera un supervizora kursu pieaugušajiem. Esmu zīmēšanas un gleznošanas skolotājs pieaugušo brīvā laika pavadīšanas skolās. Es mācu ar empātiju un cieņu pret indivīdu un apzinos katra cilvēka individuālās vajadzības pēc zināšanām.

Zemāk varat aplūkot dažus manus darbus gan akvareļu, gan akrila krāsu tehikās. “

Plašāka informācija Jorgena Hedegaarda vietnē: www.artmind.nu

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *